1000 år på ein dag

Ei historisk reise frå 1020

Bli med tilbake til starten av 1000-talet, og få glimt frå historia heilt fram til i dag.

Velkomen til Finnøy!

 Vår humørfylte og kunnskapsrike guide tar deg med rundt den frodige øya vår. Her får du detaljar du treng å vita, og også detaljane du ikkje visste du trengte. Første stopp er Bethel Bedehus på Judaberg, der du får servert både smakefulle gongkaker med tomatsyltetøy og kaffi.

Gled deg til å oppleva to skodespelarar og formidlarar som gjev deg historiske sus i eit historisk hus. Bethel er trass alt det eldste bedehuset som er i Ryfylke. Spor av Hans Nielsen Hauge, pietisme, bedehusglede, hendingar, funderingar og latter. Og sjølvsagt basar.

Deretter går turen vidare rundt nordsida av Finnøy før me endar på beste vestkant og Hesby Kyrkje. Her går me grundig til verks i tusenårsreisa vår, med historiske personar på rekkje og rad. Tenk at Finnøy er så sentral i Norgeshistoria. I kyrkja blir det både lærerike, morosame, rørande og musikalske innslag som gjer at du heretter ser Finnøy med nye auge.

Dersom de ønskjer og tida tillét, kan me også ta kortare stopp undervegs, som til dømes ved prestegarden på Finnøy. Her finn me minnesteinen etter både mattegeniet Niels Henrik Abel og misjonsparet Gustava og Gabriel Kielland.

Så blir det servert middag, og Utsyn Misjonssenter har både utsikt og mat av beste kvalitet.

Som siste stopp på denne reisa, stansar me ved den nye Gardsbutikken på Nærland. Mat og andre produkt frå lokale produsentar hjå sauebonde og klokkar Tor Bjarne Flesjå. Rett og slett snadder og vel verd eit besøk.

 

Sjå praktisk info under bileta!

Foto: Geir Landa

                                                                 Illustrasjon: Jens Flesjå

Praktisk info

Servering

Det er to måltid mat på desse turane:
Gongkaker med tomatsyltetøy til lunsj, og middag med dessert på Utsyn til slutt.
Menyen for middagen avgjer de på førehand.

|

Gruppestorleik

Frå 20 personar og oppover.
Ei busslast er ei fin gruppe! Men me tek imot større grupper også.

r

Kle deg godt

Sjølv om det aller meste av turen foregår innomhus eller i buss, er det alltid greit å ha ein tanke for at ein har kledd seg etter veret.

Varigheit

Ei 1000 års reise tar om lag  6-7 timar.

Sjå kva meir me tilbyr >>